Zeemeermin fotoshoot

Afgelopen zaterdag 1 oktober heb ik een aparte fotoshoot gefotografeerd.

Model Stella heeft een mooi stukje geschreven over hun ervaring.

Wat een paar mooie complimenten staan erin.

Dank hiervoor Stella, Violet & Dave.

Lees dit stukje even lekker op je gemak door.

Modellen: Stella, Violet & Dave.

Rudy Jansen Fotografie

 

Zeemeerminnen in de Schelde

Als part-time zeemeermin krijg je heel wat leuke opdrachten, maar met Rudy’s verzoek om te poseren voor een zeemeermin-foto was ik extra blij. Zo kwam het dat ik mij, samen met mijn zusje en een vriend die als aantrekkelijke zeeman/visser dienst zou doen, op een wisselvallige zaterdagmiddag in Zeeland bevond.

Dit was mijn derde fotoshoot met Rudy en het is altijd heel erg prettig om met hem samen te werken. Er is ruimte genoeg voor eigen ideeën, maar hij geeft goede aanwijzingen en heeft altijd suggesties voor poses – erg fijn als je geen ervaren model bent en je toch een tikje ongemakkelijk voelt voor de camera in je schelpen-bikini. Daarbij is ‘ie gewoon erg aardig en gezellig.

De belangrijkste foto zou er een zijn waarbij Dave, de zeeman, met een zeemeermin het strand op zou lopen. Dit bleek nog heel wat voeten in de aarde (of liever gezegd, in de modder) te hebben, want hoe sterk je ook bent, het is niet niks om minutenlang te poseren met een zeemeermin in je armen, en daarbij moest de staart zo nu en dan gefatsoeneerd worden.

Net toen Violet (de tweede zeemeermin) aan de beurt was, brak de zon door en ontstond er een regenboog boven de zee. Dave en Violet haastten zich het water in en Rudy maakte een aantal schitterende foto’s. Door Violets uitgestrekte arm, het zonlicht en de toch sombere hemel, is er op deze foto’s een grimmige en dramatische sfeer ontstaan die ik erg mooi vind. De nabewerking heeft daar nog een significante bijdrage aan geleverd.

“Wat denk je”, vroeg Rudy rond 7 uur met een veelzeggende blik op de steeds verder betrekkende lucht, “Wachten we nog een kwartiertje op de zonsondergang, of gaan we gewoon naar huis?”. Omdat Violet, ondanks twee vesten van mij en Dave’s jas stond te verkleumen, besloten we terug te gaan naar de auto. Zodra we gingen zitten, begon het te regenen…

De foto’s zijn heel erg mooi geworden en we hebben alle vier een leuke dag gehad; mijn derde shoot met Rudy was weer een doorslaand succes. Bedankt!

_mg_1790dbopdrachtzwkl _mg_1809db

Geen categorie